La caftul care a rasarit e-o cale atat de scurta

Dintre toate nastrusniciile pe care le-a copt Politia Rutiera de-a lungul timpului, una singura m-a speriat de-a dreptul. Si cand zic speriat, vreau sa zic speriat. E vorba de decizia aceea simpatica de a lasa micile tamponari la cheremul intelegerii partilor. Imi imaginez ca nu poate fi decat rezultatul faptului ca politaii s-au acrit definitv de la cate flegme, paruieli si schimburi de mame trebuie sa fi arbitrat pana acum. Si atunci au zis: caft vreti, na-va caft, dar pe noi nu ne mai frecati la sapca.

Ma infior la modul cel mai serios cand ma gandesc ce val de pericole te pandesc, daca doamne fereste dai peste vreun psihopat cand ti-e lumea mai draga. Ce balamuc, ce delir general trebuie sa mai iasa, o data zgubiliticii lasati sa-si caute dreptatea cu obisnuitul levier de sub scaun sau traditionala bata de baseball din portbagaj. Doamne pazeste!

Daca a asistat cineva pana acum din onorabilii cititori la o astfel de solutionare amiabila, il rog sa dea amanunte de la fata sparta a locului. Ma roade o curiozitate bolnavicioasa.

8 gânduri despre &8222;La caftul care a rasarit e-o cale atat de scurta&8221;

 1. Vlad Bogos 27/01/2010 / 8:02 pm

  Am asistat eu! Sa-nnebunesc daca n-am asistat!
  M-am si lovit la deget in tamponare(eram 3 insi in masina condusa de un coleg care a fost daltonist pentru 3 secunde, suficient cat sa buseasca un logan condus de un septagenar).
  Au tras in parcare foarte calmi(colegul care conducea e Calmul insusi) iar batranul era calm ca nu era vina lui. Au facut constatarile pe formulare si-au strans mana si la revedere. A durat 10 minute cat timp eu si celalalt coleg am baut un suc la benzinaria unde trasesem.
  Sincer pe mine m-a lasat placut surprins toata faza. Cred ca daca era o sapca implicata… ne enervam cu totii si ne stricam toata ziua 🙂

   • Vlad Bogos 27/01/2010 / 9:22 pm

    Eu eram Vlad Bogos cel calm, timid si suav. Nu-mi place sa ma limitez

   • Manuela Ponomarenco 27/01/2010 / 9:31 pm

    hehe, buna treaba:)
    oricum, eu zic ca ati avut noroc cu mosulica ala. ia sa fi ciobit voi vopseaua de pe vreun chiusapt si sa fi iesit din el un ceafalat inspumegat…

 2. ina 28/01/2010 / 10:05 am

  Nu e o invenţie românească. În Italia sistemul ăsta funcţionează destul de bine. Societăţile de asigurări îţi distribuie un fel de procese verbale prieteneşti:), cam aşa s-ar traduce.
  La tamponări uşoare unde fiecare îşi recunoaşte partea de vină, se completează formularul respectiv şi se trimite spre societăţile de asigurare. După aceea ele preiau chestiunea stabilesc cât şi cum plăteşte fiecare pentru eventuale reparaţii. Bineînţeles că-ţi creşte apoi poliţa de asigurare aşa că, italienii fiind şi ei români:), preferă de multe ori să cadă la mica înţelegere.
  Rămâne însă de văzut cum se va implementa în România chestia asta, dar mai ales pe cine calci pe coadă, vorba ta 🙂

  • Manuela Ponomarenco 28/01/2010 / 10:27 am

   Corect, eu nu zic ca ideea in sine e rea. Doar ca nu stiu cum se aplica intr-o tara de bizoni.

 3. Adi_H 29/01/2010 / 9:33 am

  Pe scurt…daca te ai bine cu un agent de la asigurari e ok.
  Consoarta, pe care o vazusi si o stii, a avut nenorocul sa iasa cu botu (nu al masinii mele, multumim) unui logan albastru putin mai mult decat trebuia, si sa racleze dintr-un E-class. E drept ca tot albastru… Da s-a belit toata partea stanga.
  La volanul instelatului german, tot o doamna.
  Aparent lucrurile s-au desfasurat cu ceva calm…”Vai ce mi-ai facut…”, „Vai imi pare rau, da stiu io pe cineva la asigurari…”
  S-au dus, s-au discutat, si respectiva si-a rezolvat si ceva zgarieturi in plus pe RCA-ul nevesti-mii…Asta inseamna, desigur, ca o sa platim mai mult anu asta…da asta e.
  Oricum, sper sincer sa nu dau de situatiile prezentate in spot-urile si outdoor-urile noului grup de asigurari intrat pe piata (nu zic, ca nu-i frumos, da’s francezi)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s