Pisiceli reloaded

Am avut o noapte de vis. Nesomn si agitatie cat cuprinde, multumita pisicii care se adapteaza vietii la bloc intr-o maniera foarte personalizata. Iata mai jos programul ei de diva de apartament.

Doarme imperturbabila cat e ziulica de lunga. Singurul lucru care o poate scoate din letargie – pentru scurt timp – e fosnetul pungii cu mancare. Cateodata mai ridica o ureche daca latra cainele. Se culca la loc imediat, linistita; stie ca daca vrea, il face sa si planga  si nu-i e catusi de putin frica de el.

Pe la ora 23,30 incepe prima tura de joaca. Se agita cu jucarii sau fara pana cade lata. O asez dragastos la locusorul ei cand in sfarsit pare calma. Ma culc si eu si imi fac sperante. O vreme e bine, liniste si pace in vastele apartamente. In jurul orelor 3-4-5, cand e somnul mai dulce,  incepe tura a doua, intotdeauna mult mai vioaie si mai plina de idei nastrusnice decat prima. Noaptea trecuta, de exemplu, s-au intamplat urmatoarele: s-a trantit pe jos, s-a tavalit, a luat covorul la omor, s-a suit pe masa, s-a suit pe imprimanta si apoi s-a dat pe tobogan pe partea cealalta, a sarit peste piciorele mele si le-a confundat cu 2 jucarii, a executat salturi peste capul meu adormit si bodoganitor, si-a facut tunel de cartita pe sub plapuma, a luat mingea si a fugarit-o, izbind-o cu naduf de toate mobilele. La un moment dat, am atipit in mod miraculos, asa ca pun […]. Cand m-am trezit buimaca, era inca in vrie; am incercat s-o prind, s-a enervat, am cedat. Am adormit resemnata.

De dimineata, era la picioarele mele, fresh si cuminte ca un ingeras grasunel ce se afla. Capul meu cantarea 2 tone si nu vroia sa stea drept. Sau poate nu putea. Am luat-o si am depus-o la locul ei, unde a mai tras o portie buna de somn odihnitor, doar pentru a se pregati mai bine pentru somnul dulce din timpul zilei. Din care doamne-fereste sa incerci s-o deranjezi.

Acum doarme, fireste. Eu  ma uit la Grey. Mai e pana la noapte…om trai si om vedea…

Reclame

2 gânduri despre &8222;Pisiceli reloaded&8221;

  1. jane 03/02/2010 / 11:27 pm

    ei, da! fix asa-mi adus si eu aminte. de-o alta pisica, ofc. iti urez multa rabdare si calm, vei avea nevoie din plin. sau, si mai bine: fa-ti si tu programul dupa ea! 😛
    bine te-am gasit! :*

  2. Manuela Ponomarenco 03/02/2010 / 11:41 pm

    helloooo!
    deocamdata e bine, e cumintica mai nou…ne jucam inainte de culcare si gata! tocmai e in timpul ‘programului’

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s