Tehnica aflarii in treaba

Am fost ieri la spectacolul aniversar al Mariei Butaciu. Nu centenar, dar jumate. Nu am sa comentez acum spectacolul in sine si nici participantii. Pentru ca mi-e lene. In schimb m-am apucat voiniceste de scris manata de alt zor.

Nu oi fi fost eu – inca – la prea multe spectacole de gen, dar la cele la care am fost am observat un punct comun. Ingrijorator si absurd. Desi organizatorii si producatorii respectivi au o tona de experienta si au mai produs poate zeci de spectacole pana acum, se pare ca inca nu au aflat lucrul esential. Si anume ca orice spectacol se construieste pornind de la PUBLIC. Or din ce am vazut eu pana acum, publicul saracul e fix ultimul pe lista de griji a organizatorilor. Nu inteleg de ce le place sa se afle in treaba; pentru cine se fac de fapt aceste spectacole? Care e rostul lor pe lume? Doar sa satisfaca niste orgolii? Si finalitatea care mai e atunci?

Publicul ba e tratat ca un navalitor nedorit de care trebuie sa ne aparam si sa-l izgonim, chiar daca l-am invitat in prealabil – la M.A.I, fie e uitat cu totul – la SRR. Adica nu ne punem problema daca vine cineva, cati, cum, unde. Nici daca e cazul sa mai facem invitatii sau sa facem mai multa promovare. Vasazica doamna Butaciu a aniversat 50 de ani de cariera. La Sala Radio. Sala Radio a fost aproape pustie, spectacolul parand mai mult  o reuniune de familie, cu cativa prieteni, in sufragerie. Pacat de sala imensa, renovata si amenajata cu gust. Cum s-o fi simtit femeia aia? Cum s-or fi simtit invitatii ei cand au intrat pe scena si au vazut ca sufla vantul in sala? Nasol. Pacat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s