Politica si sufletul

Eu habar nu aveam pana la inceput de campanie ca fac parte din Colegiul 19. Nici macar nu-mi place numarul asta. Oricum, tot nu ma intereseaza si oricum nici nu intentionam sa ma duc sa votez. Am si un motiv mai bun decat simpla lipsa totala de interes. Pe 25 oricum voi fi la  Bistrita, cu treburi nitel mai importante de atat.

Dupa cum vuieste deja tot orasul, la mine in batatura se infrunta doua tanti: Doamna Teo si Liliana Minca, fosta sefa de la Loterie, acuzata de enspe ori de fraude de toata frumusetea. Dar nu suficiente, se pare. Amandoua, pline de suflet, pline-pline. Dau pe dinafara. Adica, dupa ce Doamna Teo ne-a anuntat ca daca o alegem, baga sufletul in politica, doamna Minca s-a repliat imediat si a bagat si dumneaei o lozinca aproape identica, adica tot pe sistemul „suflet, frate”. Bun, trecem peste aceasta mica dragalasenie, pretextand ca totusi Doamna Teo nu a pus monopol pe ‘suflet’. Dar ce gasesc eu astazi in cutia postala? Una bucata fluturas, infatisand una bucata scroafa uriasa, purtand capul Doamnei Teo! Si cu un adaos de lant imens, gros, incovrigat, la gat, in dulcele stil maneloid. Atat, decat! Si dedesubt zicea asa: Da-i peste bot! Apropos, avea rat in loc de nas.

Acum, sa fim bine intelesi: aceasta mica mizerie nu imi schimba cu nimic optiunea de vot, pentru ca nu am una si in continuare nu ma intereseaza deloc sa am una. Dar si cand e sa se sara calul, se sare cu grajd cu tot. Adica, ceea ce a facut respectabila contracandidata intrece cu multisor toate ordinariciunile la care am tot asistat pana acum in campaniile electorale. Ba face sa paleasca si dueul prezidentiabil Base – Nastase; in cazul lor, bancurile cu iepurasi si ursuleti par cele mai gingase, in comparatie cu asa ceva. Mi se pare mie sau ne-am intors la nivelul Vadim Tudor? Oricum,  dupa asta eu nu pot decat sa inchei cu traditionalul: Sa-ti fie rusine, Liliana Minca!

Reclame

Un gând despre &8222;Politica si sufletul&8221;

  1. Aralda 24/04/2010 / 12:24 am

    Cred ca Teo va castiga aceste alegeri cu o mare usurinta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s