Am spart Ieurovizionul

Adica am spart, nu-mi dau seama exact cum, bariera geo-politica de pana acum la Ieurovizion. Lumea ne-a bagat si pe noi in seama, fara sa mai treaca tari si mari cu zero puncte peste noi. Ne-au dat puncte chiar si tari despre care eu credeam ca nu stiu ca exista Romania in lume, daramite in Europa. I-am subestimat.

Incerc sa-mi dau seama  ce i-a apucat. Chiar sa-i fi imprastiat piesa noastra in halul asta? Mie una nu mi-a placut initial, cand a castigat la noi preselectia vietii. Totusi, trebuie sa recunosc ca fata de atunci, s-a simtit un progres enorm in interpretare, la amandoi. Chiar cred ca au repetat-o de un miliard de ori, pe putin. Poate si pentru ca, la noi acasa, au dat impresia ca invatasera piesa in noaptea dinainte. Dar acum a fost altceva, au rafinat-o cat s-a putut, au slefuit-o, au bibilit-o, backing vocalsii si-au facut treaba bine, in fine, a sunat frumos, n-au mai lasat sunetele sa iasa care pe unde apuca. Am ridicat timid o spranceana la nota ultra-acuta din final, dar nu sunt gata sa bag mana in foc. In rest, chiar nu am nimic de reprosat, chiar daca sunt departe de a fi fana Seling. Totusi piesa, desi nu e rea, nu cred ca are vreun potential sa se mai faca auzita dupa seara asta.

Si uite asa, cu voturi adunate chiar aproape de peste tot, ceva fara precedent, de cand ma stiu eu pe lume, am reusit locul III. Doar Luminita Anghel a mai rupt inima targului asa, dar nici atunci nu a fost asa un iures de voturi aruncate inspre noi, ceea ce face cumva ca rezultatul de acum sa fie mai bun dpdv piaristic decat cel de atunci. Traistariu in schimb cred ca isi roade unghiile la ora asta.

Iar de castigat, ca trebuia totusi sa-si asume cineva si asta, a castigat Germania. Care a trimis in lupta o copiluta usor emoista si care a cantat cvasi-infiorator. Nu-i nimic, puteau sa trimita si o maimuta dresata, tot ei castigau. Principalul criteriu a fost ca Germania e singura tara care, in varful apocaliptic al crizei, sta in continuare cu fundul pe maldare de bani. Asa ca la anul au ocazia sa-i sparga pe distractia asta. Chiar, de unde or mai fi avand? Cred ca au facut la viata lor prea multe masini perfecte si de-aia. Ce m-a surprins in schimb a fost Turcia. In sensul ca nu pricep ce ar fi putut sa le placa, iar de interese…nu le prea vad.  Or fi prea absconse pentru mintea mea nevinovata 🙂

Vasazica, una peste alta, am rezolvat si cu asta, vara poate sa inceapa, suntem cei mai tari, ce mai! Ah, greva, uitasem. Faliment, da, uitasem si asta. Damn. Basescu. OOOOOf. Nu se poate bucura omu’ de nimic in tara asta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s