O tara de cacat!

Azi e 1 iunie si m-am gandit sa transmit cateva ganduri bune copiilor patriei. Asadar, dragi copii, v-ati nascut si traiti intr-o tara de cacat. In care tot ce se intampla e de cacat, in care 90% din populatie e formata din niste cacati si prin urmare e foarte posibil ca si parintii vostri sa se incadreze cu succes. Evident, daca asa este cazul, si voi veti fi la fel cand va faceti nitel mai maricei.

Pai de ce? Pai uite de-aia. Pentru ca trebuia sa fie greva, greva de-adevaratelea, proteste peste proteste si in schimb a iesit o  gluma proasta. O labareala tipica celor mai viteji dintre traci. Pentru ca mult, mult prea putini dintre cei direct afectati s-au ostenit sa reactioneze macar. Pentru ca puslamalele corporatiste stau pe margine, sparg seminte si ridica din umeri, pentru ca mintea lor nu poate cuprinde niste lucruri simple. Nici macar nu realizeaza ca daca sectorul de stat crapa, ii va lua dupa el fara a prinde chiar de veste. Daca cineva are senzatia ca nu e afectat este ca pentru ca probabil PR-ul multinationalei l-a lobotomizat la angajare. Am noutati pentru tarisoara: ne afecteaza pe absolut toti.

Si ce facem noi in sensul asta? Pai, mai nimic, ca de obicei. Amenintam ca facem greva, dar nu ne prezentam. Daca unii reactioneaza, ne enervam. Metrorex a zis ca face greva de solidaritate. Care a fost rezultatul? Lumea se oftica si moare acum de grija salariului liderului de sindicat, fara macar sa bage in seama notiunea de solidaritate. RATB, pe de alta parte, s-a laudat tot cu niste solidaritate, dar pana la urma a iesit la lucru la 85% din capacitate. Adica, doar 15% greva! 15% este probabil un procent foarte relevant, cred ca exact la atat se situeaza nivelul de implicare al intregii tari. Ne pasa doar cam de 15%. Efectele vor fi pe masura. A fost distractiv de-a dreptul si simulacrul de protest al mamicilor ramase fara scutece de schimb. Cica s-au apucat ele sa stranga scutece murdare, sa i le lase lui Boc la fereastra. Si au strans, au tot strans, dupa care au plimbat cu ele arma biologica prin oras, au ajuns la Guvern si apoi au aruncat maldarul la pubela, de teama unei posibile amenzi formale, probabil de la Politia Comunitara sau ceva de genul asta. Pai cu asa mamici cacacioase, ce pretentii sa mai ai de la copii?

Macar unii mai au glas si sange prin instalatii sa se faca auziti. Pacat ca-s atat de putini. De exemplu, o profesoara din Bistrita s-a imbracat in pionier in ziua de greva. Dupa spusele ei, gestul se traduce astfel: „pe atunci visam la democratie, iar acum traim cu iluzia ei”.

Reclame

2 gânduri despre &8222;O tara de cacat!&8221;

  1. sister 01/06/2010 / 10:32 pm

    Apreciem sincer atitudinea !Scrie cat mai poti, cat de des ca imediat vine sinistru’ si ni se taie macaroana de tot.Un trist La Multi Ani, copilu’!

  2. scaietina 01/06/2010 / 11:08 pm

    Astăzi am aflat şi eu… Ce se întâmplă acasă e halucinant.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s