Cine nu se uita la euro 2012?

Eu. Il boicotez, ca asa e moda acum, nu? Motive s-ar gasi mai multe si pe mai multe paliere. Pentru cine are ochi de vazut si citit sau cap de priceput, sunt motive solide. Si mai ales, pentru cine mai are nitica solidaritate umana sau un strop de compasiune uitata intr-un colt, pe etajera.

A inceput intai cu protestul iubitorilor de animale, aia cativa care au ramas pe intreaga planeta, oripilati de atrocitatile produse cu ocazia si in cinstea acestei manifestari, care in conditiile astea nu vad ce legatura mai are cu spiritul sportiv.

Si apoi, ar mai fi ceva, sau cineva, poate isi aminteste cineva de Iulia Timosenko? Ei bine, gagica e in continuare in arest, dupa metodele clasice comunistoide. Stati linistiti, nu o sa moara taman acum, ca le dauneaza la imagine, da’ pe urma…Fiica ei, insa, Evghenia, a mostenit spiritul de luptator si se zbate pentru viata si dreptatea mamei ei. Sigur, asemenea teme de discutie nu o sa  gasiti nici daca dati cu tunul prin presa din Romania, nici macar prin partea aia care pretinde ca a facut dus de dimineata. Asa ceva poti afla doar daca, macar din cand in cand, mai arunci un ochi de control printr-o revista straina, ca de exemplu batranul Paris Match. Sa vezi  ce se intampla in lume, in lumea reala. Ei si, o sa ziceti, bine ca esti  tu mica si proasta si nu te uiti, ce conteaza? Tot restul lumii se uita. Pai, nu e chiar asa. Ca uite, Angela Merkel nu se uita. Stiati? Si nici baiatu’ asta nou, Francois Hollande, nu se uita. Ce parere aveti acum?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s