O data la 4 ani

O data la 4 ani ma umplu de nervi. De fiecare data se repeta acelasi scenariu, cu aceiasi actori, in aceleasi conditii. Olimpiada, vasazica. Cel mai mare eveniment sportiv, cel mai greu test, dar si cea mai mare onorare pentru un sportiv. Chiar si numai pentru a putea sa ajunga acolo, a muncit de s-a rupt, poate chiar la propriu. Daca e in echipa olimpica, e deja invingator. Si apoi concureaza, da totul si poate mai si scoate medalii. Pentru el, pentru gloria lui muncita si ras-muncita, poate pentru antrenori, poate pentru inca 2-3 oameni care merita. Parintii, poate.

Si atunci e momentul in care se trezeste din letargie corul de tristi care stau acasa. La tv, sau nici macar acolo, unii nici macar nu se obosesc sa se uite, ca poate e un serial, ceva, pe care il urmaresc cu religiozitate, dar se pun in tema cu rezultatele a doua zi, citind in metrou titlurile. Si se pun pe emis deseuri: ca aia n-au luat nimic, cum e posibil, ce nasol, ne-au facut de ras, si puturoasele alea au luat doar bronz, pai alta data luam aur clar, ce, noi suntem de altceva? Aia s-a multumim cu argint, de lene, si a naibii vaca nici macar n-a votat, ea era ocupata, frate, sa ia amaratul ala de argint, mare rahat! Si vaai, ce putine medalii am luat, rusine alora. Totul e pentru ei. Toata munca, insuficienta dupa opinia lor avizata, era destinata pentru nimic altceva decat a gadila nitel orgoliul lor de primate betive, medaliile sunt de fapt ale lor, fraier cine nu s-a prins,  pentru marele merit de a se fi  nascut in aceeasi tara, intamplator. Lor li se cuvine totul si li se pare normal sa latre orice despre oricine, ca doar ei l-au trimis acolo sa-i reprezinte si uite, l-au facut de ras, pentru 30 de secunde, cat ii tine memoria sa se oftice.

Dragi telespectatori purtatori de opinii purulente, sunteti o adunatura de pulifrici patetici, pacat doar ca spartul semintelor nu va fi niciodata sport olimpic, ca sa poata si altii sa va comenteze voua performantele. Acum ca se mai incheie un ciclu olimpic, voi va veti intoarce la ce stiti mai bine, whatever that is, iar ei, sportivii olimpici, se vor ascunde iar de ochii vostri vigilenti si vor incepe deja pregatirea asidua pentru urmatoarea data cand veti avea  ocazia sa ii luati peste picior, cu tupeu. Jenant!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s